maanantai 15. lokakuuta 2012

Lukudiplomi-haaste

Hdcanis Hyönteisdokumentti-blogista laittoi viime torstaina (11.10.2012) pystyyn Lukudiplomi-haasteen. Ideana on lukea eri kirjakategorioista yksi kirja, yhteensä noin kymmenen kirjaa. Lukudiplomeja voi suorittaa eri diplomiohjelmien mukaan, mutta helpoin lienee Opetushallituksen Kunnari-ohjelma. Varsinaisia tehtäviä kirjojen yhteyteen löytyy kaikille peruskoululuokille, lukiolaisille on tarjolla Odysseia-ohjelman mukaisia, äidinkielen ja kirjallisuuden  kursseille sopivia lukulistoja.

Päätin itse osallistua ja valita kirjani Odysseia-lukulistoilta. Lukion kursseille sopivat kirjat olivat mielestäni mielekkäimpiä, ja tarjoavat enemmän haastetta vanhemmalle lukijalle kuin peruskoululaisille suositellut kirjat. Toki yläasteen kirjalistoissa on monia yhteneväisyyksiä lukiolaisten kirjalistojen kanssa. Ajattelin toteuttaa haasteen yksinkertaisesti lukemalla vaaditut kirjat ja bloggaamalla niistä: Odysseia-ohjelmassa ei olekaan tehtäviä, toisin kuin peruskouludiplomiohjelmissa.

Aikaa lukea kirjat on aina 25.5.2013 asti, ja mukaan lasketaan myös 1.8.2012 jälkeen luetut kirjat. Päivittelen edistymistäni tähän haasteeseen aina, kun olen saanut blogattua lukemastani kirjasta.

Tavoitteenani on lukea seuraavat kirjat:

Jännitystä - Henning Mankell: Ennen routaa
Menneisyyden tarinoita - Mika Waltari: Turms, kuolematon
Tulevaisuuden taruja - Arthur C. Clarke: 2001: A Space Odyssey
Fantasiaa - Neil Gaiman: American Gods
Ihmisiä - Emily Brontë: Humiseva harju
Matkalla - Khaled Hosseini: Leijapoika
Luontotarinoita - Ernest Hemingway: Vanhus ja meri
Huumoria - Arto Paasilinna: Onnellinen mies
Lyhytproosaa - Maria Jotuni: Kun on tunteet
Runoja ja näytelmiä - Anton Tšehov: Lokki

Luettu: 10/10

3 kommenttia: