maanantai 31. joulukuuta 2012

Vuosikooste 2012

Vuoden 2012 alussa päätin viimein elvyttää lukuharrastukseni Sadan kirjan haasteen siivittämänä. Projektia tukeakseni perustin tämän blogin. Kirjoja onkin kertynyt mukavasti: sain 102 kirjaa luetuksi. Tällä hetkellä, harvinaista kyllä, ei ole yhtään kirjaa kesken, mutta eiköhän luettuja kirjoja kerry silti ensi vuodellekin.

Mitä tuli luettua? Vuoden aikana luin laidasta laitaan. Kirjoja 1800-luvun alusta aina vuoden 2012 uutuuskirjoihin. Tieteiskirjallisuutta, satuja, fantasiaa, tyttökirjoja, novelleja, runoutta ja yksi näytelmäkin. Kirjoja luin 56 eri kirjailijalta: saman kirjailijan teoksia tuli siis luettua useampiakin. Tästä huolimatta luin lähinnä yksittäisiä teoksia, mutta sarjojakin tuli luettua: vuoden aloitin Harry Pottereilla, myöhemmin luin muun muassa Anna-sarjan, Pieni talo preerialla -sarjan sekä Myrskyluoto-sarjan. Vuoden aikana luin myös Raamatun, jonka olen jättänyt pois tilastoista.

Vuodelta parhaiten mieleeni jäivät Timo K. Mukan Maa on syntinen laulu, Emily Brontën klassikko Humiseva harju, Kathryn Stockettin rotusyrjinnästä kertova kirja Piiat, Mika Waltarin pienoisromaani Ei koskaan huomispäivää, Maria Jotunin novellikokoelmat Kun on tunteet ja Tyttö ruusutarhassa sekä Fedor Dostojevskin romaani Rikos ja rangaistus.

Tilastollisesti luin seuraavanlaisesti:

Kirjoja yhteensä: 102
Lasten- ja nuortenkirjoja: 50
Naiskirjailijoiden teoksia: 64
Mieskirjailijoiden teoksia: 39
Kotimaista kirjallisuutta: 31
Ulkomaista kirjallisuutta: 70
Novellikokoelmia: 5
Runokokoelmia: 2
Näytelmiä: 1

Vuonna 2012 lukemieni kirjojen lista löytyy täältä.

4 kommenttia:

  1. Onnittelut satasesta, ja ylikin!

    Tilastollista katsausta en jaksanut suunnitelmistani huolimatta raapia kokoon vielä. Ehtii vielä, onneksi. On aina kiinnostava katsoa, mitä on tullut luettua. Luulen, että tänä vuonna eniten naisten kirjoittamaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tilastot ja listat ovat minusta aina niin mielenkiintoisia, voi kyylätä kätevästi yhdestä postauksesta onko lukenut samoja kirjoja toisten kanssa :D

    VastaaPoista