sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Liebster Award ja 11 kysymystä

Elma Ilona Tarinauttisen hämärät hetket -blogista antoi minulle Liebster Award -blogitunnustuksen ja heitti 11 kysymyksellä. Suurkiitos!

Elma Ilonan antamat kysymykset:

1. Mainitse kirja, jolla on kamala kansi ja/tai nimi, mutta jota silti rakastit.

Nyt ei kyllä tule mieleen mitään kirjaa, jolla olisi kamala kansi ja jota olisin suoraastaan rakastanut. Tosin Timo K. Mukan Maa on syntinen laulu teki minuun vaikutuksen lukiessani sen vajaa vuosi sitten, ja sen kansi on ehdottomasti yksi hirveimmistä, joita tiedän.

2. Luetko sarjakuvakirjoja? Miksi/miksi et? Mikä sarjakuva on tehnyt sinuun suurimman vaikutuksen?

En juurikaan lue sarjakuvakirjoja, mutta aikeissa olisi lukea niitä hieman enemmän. En oikeastaan tiedä miksi asia on näin, ehkäpä sarjakuvakirjoihin vain ei tule tartuttua yhtä herkästi kuin kaunokirjallisuuteen. Suurimman vaikutuksen minuun lienee tehnyt kuitenkin Don Rosan Roope Ankan elämä ja teot: ylipäänsä pidän Don Rosan sarjakuvista hyvin paljon.

3. Mikä biisi kuvaa sinua ja/tai fiilistäsi juuri nyt?

Kamalan vaikea! Ehkäpä Happoradion Ihmisenpyörä: juuri nyt tuntuu siltä, että on kamala kiire ja pitäisi olla suuna päänä juoksemassa joka suuntaan. Kappaleen tempo ja sävy on kuitenkin mielestäni myös tsemppaava ja kannustaa jaksamaan.

4. Minkä kirjan haluaisit omistaa, mutta et vielä omista?

Louisa M. Alcottin Pikku naisia jatko-osineen. Luin yläasteella tyttökirjoja valtavat määrät, ja Pikku naisia  on yksi suosikeistani Anna-sarjan ohella.

5. Mainitse klassikko tai muu kuuluisa kirja, joka on mielestäsi yliarvostettu tai turhaan kohuttu.

Ehdottomasti Antoine de Saint-Exupéryn Pikku prinssi. En pitänyt kyseisestä teoksesta enkä vaan voi ymmärtää miksi se on niin arvostettu kirja. Ilmeisesti olen myös vailla sielua kyseisen mielipiteeni takia.

6. Lempikarkkisi? Kuinka usein sillä herkuttelet?

Pandan Lakumix Original. Valitettavasti herkuttelen sillä aivan liian harvoin, sillä kyseistä karkkia ei myydä nykyisessä kotimaassani.

7. Ketä naispuolista muusikkoa ihailet? Miksi?

Äh, kun en lainkaan tiedä. En ihaile ketään erityisesti, mutta yleisellä tasolla arvostan niitä (nais)muusikkoja, jotka tekevät itse omannäköistä musiikkiaan ja seisovat musiikkinsa arvomaailman takana.

8. Lastenkirjaklassikko, joka sinulla on lukematta vielä?

Lewis Carrollin Liisan seikkailut ihmemaassa. Omistan kaksoisniteen kyseisestä teoksesta ja Liisan seikkailut peilimaassa -kirjasta, mutta en vain ole saanut vielä aikaiseksi lukea näitä.

9. Mikä eläin olisit?

Jokin lintu. Haluaisin osata lentää, mutta en kyllä osaa sanoa tarkemmin mikä lintu haluaisin olla. Ehkä jokin muuttolintu, vaikkapa kurki.

10. Montako kirjaa sinulla on juuri nyt kesken?

Virallisesti vain yksi, Elmore Leonardin Djibouti, jonka valitsin luettavaksi Maailmanvalloitus-haastetta varten. Tosin minulla on vieläkin kesken yli vuosi sitten aloittamani Fedor Dostojevskin kirjoittama Karamazovin veljekset: en vain saanut luettua sitä ajanpuutteen vuoksi, ja aloitankin sen varmaan alusta kun seuraavaksi tulee tilaisuus uppoutua oikein pitkään kirjaan.

11. Jos saisit kirjakaupan lahjakortin, minkä kirjan ostaisit?

Varmaankin sen Louisa M. Alcottin Pikku naisia. En juuri osta kirjoja ellen tiedä lukevani niitä useampaan kertaan: käytän mieluummin kirjastojen palveluja hyväkseni materiaa kartuttamatta.

Tällä kertaa taidan jättää väliin muiden haastamisen, Liebster Award ja 11 kysymystä kun ovat kiertäneet jo lähes kaikkialla.

5 kommenttia:

 1. Minäkin olen ollut huolestunut sieluttomuudestani, sillä en ole päässyt Pikku prinssissä alkua pidemmälle. ;)

  Ihanaa että joku muukin on yhtä rationaalinen kirjojen suhteen! Minä hommaan omaksi usein vain tietokirjoja, sillä niitä tulee luettua uudelleenkin.

  VastaaPoista
 2. kurki.
  sinä julma ja petollinen olento.

  VastaaPoista
 3. Pihi nainen: Niinpä! Kirjabloggaajaksi omistan naurettavan vähän kirjoja ja suunnitelmissa olisi pitää kirjahyllyssäni ainoastaan teoksia, joita luen usein tai joilla on erityistä tunnearvoa. Olisihan se tavallaan hienoa omistaa kattava oma kirjasto, mutta kun ne kirjat tulee luettua vain kerran, jos sitäkään, joten ekologisesti (ja oman mukavuuteni kannalta) materian kerääminen ei ole hyvä asia.

  YRJÄN: I know.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vastauksista! Minullakin on Karamazovin veljekset kroonisesti kesken :)

  VastaaPoista
 5. Elma Ilona: On niin vaikea löytää yhtäaikaa sekä aikaa että motivaatiota kahlata se läpi :D

  VastaaPoista