maanantai 16. joulukuuta 2013

Ghost Night

Kirjoittaja: Heather Graham
Julkaistu: 2010
Kustantaja: Mira
Sivumäärä: 371

Vanessa Loren on yhdessä kuvausryhmänsä kanssa tekemässä pienen budjetin elokuvaa Bahamalla, Biminin saarella, kun tapahtuu järkyttävä tragedia. Kaksi ryhmän jäsentä, Georgia ja Travis, löydätään julmasti murhattuina rannalta, eikä murhaajaa saada selville. Kaksi vuotta myöhemmin Sean O'Hara ja David Beckett ovat tekemässä dokumenttia alueen historiasta ja mysteereistä. Vanessa ilmestyy paikalle pyytämään paikkaa dokumenttiryhmässä, saadakseen viimeisen mahdollisuuden selvittää Georgian ja Traviksen todellinen kohtalo. Vähitellen mysteerin selvitessä käy ilmi, että kaikki ei välttämättä ole pelkästään ihmiskäsien ansiota...

Heather Grahamin Ghost Night sekoittaa dekkarin ja fantasian. Yliluonnollinen on vahvasti läsnä teoksessa, ja jopa kaikista epäileväisimmät uskovat lopulta aaveiden olemassaoloon. Ghost Night käsittelee myös Vanessan ja Seanin suhdetta, keskittyen siihen paikoitellen jopa enemmän kuin murhamysteerin ratkomiseen dokumentin teon ohella.

Pidin Ghost Nightista, mutta minua jäi häiritsemään tässä juonen epätasaisuus. Sivuja dekkarissa on 371, ja jännittävimmät tilanteet ja koko loppuselvitys tapahtuvat rysäyksellä viimeisen 15 sivun aikana. Ensimmäiset 250 sivua ovatkin pelkkää pohjustusta tarinalle, ja vasta sitten alkaa tapahtua kunnolla edes jotakin. Onneksi Grahamin romaanissa pohjustukseen liittyy vahvasti sivujuonia, ettei se käy loputtoman tylsäksi. Olisin kuitenkin kaivannut hieman enemmän jännityksen ylläpitämistä kirjaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti