torstai 5. joulukuuta 2013

Guardian of Lies

Kirjoittaja: Steve Martini
Julkaistu: 2009
Kustantaja: HarperCollins
Sivumäärä: 438

Costa Ricasta kotoisin oleva Katia on hankalassa tilanteessa: rikas Emerson Pike ei päästä häntä takaisin, vaan pitää kaikkia tämän rahoja hallussaan tutkiakseen Katian äidin ottamia kuvia. Katia kuitenkin onnistuu pakenemaan, mutta hänen epäonnekseen Emerson Pike murhataan samana iltana. Katia vangitaan, ja hänet sattumalta aikasemmin tavannut juristi Paul Madriani ja hänen kollegansa Harry Hinds ryhtyvät Katian asianajajiksi. Epäonnisten sattumien kautta Paul kuitenkin huomaa yhtäkkiä olevansa epäilty murhaan Katian rinnalla...

Steve Martinin dekkari Guardian of Lies sekoittaa menneisyyden tapahtumat nykyajan terrorismiin. Kuinka Kuuban ohjuskriisi, Neuvostoliiton aikainen sotilas sekä Lähi-Idän terroristit liittyvät toisiinsa? Ja mitä tekemistä Katialla, tämän äidillä ja salaperäisillä valokuvilla on kaiken kanssa?

Guardian of Lies on hieman hitaasti käyntiin lähtevä perusdekkari, jossa seikkaillaan niin Yhdysvalloissa, Meksikossa kuin Costa Ricassakin. Muutoin Martinin teos olisi aika tylsä, mutta tarinaan liittyvät niin monta eri osapuolta: Yhdysvaltain oikeuslaitos ja poliisivoimat, Paul Madriani, Harry Hinds ja Katia, palkkamurhaaja Liquida, Katian äiti sekä tuntematon isoisä Nitikin sekä terroristiryhmä.

Alkukankeuden jälkeen pääsin mukaan tarinaan, mutta Guardian of Lies jää silti aika laimeaksi. Eniten jäi häiritsemään se, minkä takia Emerson Pike lopulta kiinnostui valokuvista. Jotenkin Pike jäi etäiseksi hahmoksi, jonka merkitystä tarinassa ei oikein avattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti