lauantai 14. joulukuuta 2013

Kide-novellihaasteen koostetta

Sainpahan Kide-novellihaasteen suoritettua! Välillä tosin tuntui, että eihän tätä saa millään tehtyä, mutta onnistuinpa kuitenkin. Tasan viisi novellikokoelmaa tuli luettua haastejakson aikana, eli pääsin tavoitteeseeni.

Vuoden aikana lukemiini novellikokoelmiin mahtui niin vanhoja tuttuja kuin uusia lukukokemuksiakin. Jo aikaisemmin lukemani Kari Levolan Syvältä, veistoluokan uumenista oli ehdoton suosiikkini, mutta uusi tuttavuuteni, István Örkényn Minuuttinovelleja oli myös mieluisia lukuelämys. Toisaalta taas Fritz Galtin vakoojanovelleja sisältänyt Comoros Moon oli todella tylsää luettavaa ja pettymys. Sauli Niinistön kirjoittama Hiljaisten historia taas ei oikeastaan jäänyt mieleeni juuri ollenkaan, vaikka sen viimeinen novelli itsessään olikin mieleenpainuva. Mika Waltarin Joulutarinoita taas oli ihanan jouluinen kokoelma, vaikka ei kuitenkaan sinällään erikoinen.

Novellihaastetta suorittaessani mietin myös paljon omaa suhtautumistani novelleihin. Kuten totesin jo aikaisemmissa postauksissani novellikokoelmista, olen lukemistyyliltäni ahmija: en oikein osaa keskittyä lyhyempiin teksteihin kerrallaan, vaan luen kaiken yhdellä kertaa. Haasteen nyt ollessa ohi aionkin kiinnittää asiaan enemmän huomiota ja yrittää nauttia novelleista enemmän sulattelemalla niitä hieman. Mielessä onkin monta novellikokoelmaa, jotka haluaisin lukea tulevaisuudessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti