tiistai 31. joulukuuta 2013

Letters from Togo

Kirjoittaja: Susan Blake
Julkaistu: 1991
Kustantaja: University of Iowa Press
Sivumäärä: 179

Susan Blake matkustaa vuonna 1983 Togoon, Länsi-Afrikkaan, viettääkseen siellä vuoden luennoitsijana yliopistossa. Letters from Togo on muistelmateos, joka pohjautuu Blaken vuosina 1983-1984 Togosta kirjoittamiin kirjeisiin. Kirjeitä on kuitenkin muokattu paljon, ja osa on kirjoitettu vailla alkuperäistä kirjettä pohjanaan.

Letters from Togo sisältää kyllä nimensä mukaisesti kirjeitä Togosta, mutta kovin perinteistä kirjemuotoa ne eivät noudata. Kirjeet ovat pikemminkin lyhyitä huomioita, kokemuksia tai tapahtumia Blaken elämästä Togossa.

Vaikka kirja oli sinällään mielenkiintoinen ja kirjoitettu hyvin ja mukaansatempaavasti, en kuitenkaan saanut tällä kertaa Blaken teoksesta erityisemmin mitään irti. Kiva kertomus elämästä Togossa, jossa pohdittiin suhteellisesti rikkaan länsimaalaisen asemaa Afrikassa. Hauskana yksityiskohtana kirjassa mainittiin aikaisemmin tänä vuonna lukemani teos - Bruce Chatwinin The Viceroy of Ouidah. Letters from Togo on varmasti mielenkiintoisin lukijalle, joka on itsekin käynyt Afrikassa ja voi samaistua Susan Blaken kokemuksiin paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti