maanantai 2. joulukuuta 2013

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

Kirjoittaja: Ransom Riggs
Julkaistu: 2011
Kustantaja: Quirk Books
Sivumäärä: 352

Floridassa asuvan Jacobin elämä jakautuu kahtia kun hänen isoisänsä kuolee väkivaltaisesti. Ennen kuolemaansa isoisä Abe ehtii jättää Jacobille muutaman mystisiä vihjeitä: Emerson, 3 syyskuuta 1940, vanhan miehen haudan takana, löydä lintu. Ennen pitkää jäljet johtavat pienelle walesilaiselle saarelle, ja ennen pitkää Jacobille selviää, että isoisän tarinat neiti Peregrinen kodista eriskummallisille lapsille ovat totta. Vähitellen Jacob saa tietää yhä enemmän ja enemmän eriskummallisten elämästä...

Ransom Riggsin Miss Peregrine's Home for Peculiar Children on yksi karmivimmista kirjoista, joita olen lukenut pitkään aikaan. Kirja oli kuitenkin myös erittäin mielenkiintoinen, ja tempaisi mukaansa heti ensimmäisestä luvusta alkaen.

Kirjan erikoisuutena on liittää mukaan valokuvia. Valokuvat liittyvät oleellisesti tarinaan, ja ovat yhtä eriskummallisia kuin Riggsin teoskin. Leijuva tyttö, mehiläisiä täynnä oleva poika, karmea, valkosilmäinen joulupukki. Valokuvat olivat mielestäni erittäin hyvä lisä teokseen, ja Riggs on onnistunut liittämään ne tarinaan saumattomasti. Ei tunnu siltä, että valokuvat on tungettu väen vängällä juoneen.

Pidän myös paljon tällaisista tarinoista, joissa meidän todellisuutemme kohtaa toisen maailman, josta tietävät vain harvat. En oikein osaa selittää mikä siinä viehättää, ehkä se, että tällaiset tarinat usein selittävät selittämättömiä asioita meidän maailmassamme. Kuten tässä Ransom Riggsin teoksessa selviää ihmisten omituisten ominaisuuksien todellinen alkuperä.

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children oli erittäin hyvä ja jännittävä kirja, ja odotan innolla ensi vuonna ilmestyvää kakkososaa!

6 kommenttia:

 1. Minä ihan ostin tämän, kun oli suomalaisen kirjakaupan alennusmyynnissä. Jotenkin kansi ja koko kirja tuntui sellaiselta, että vajaan kympin halusin siitä maksaa. :) Mukava kuulla että sinäkin olet pitänyt.

  VastaaPoista
 2. Tämä on jollain tapaa jännä kirja, mullakin tuo kansi houkutteli lainaamaan paikallisesta kirjastosta. Ehkä joskus päätyy omaksi asti!

  VastaaPoista
 3. "Pidän myös paljon tällaisista tarinoista, joissa meidän todellisuutemme kohtaa toisen maailman, josta tietävät vain harvat. En oikein osaa selittää mikä siinä viehättää, ehkä se, että tällaiset tarinat usein selittävät selittämättömiä asioita meidän maailmassamme."
  KOMPPAAN.
  - Patakisko

  VastaaPoista
 4. Minäkin ihastuin kirjaan kovasti, sekä tarinana että esineenä :) Ai jatko-osa tulee jo ensi vuonna, sitä odotellessa siis!

  VastaaPoista
 5. Minä pidin tässä erityisesti valokuvista! Toista osaa odotellassa tosiaan, suomennosta saadaan odotella varmaan hieman pitempään.

  VastaaPoista