sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Tunnustus & blogihaaste

Sain Paulalta blogitunnustuksen ja -haasteen Kirjan pauloissa -blogista. Kiitos paljon! Tunnustuksen ideaan kuuluu laittaa haaste eteenpäin viidelle bloggaajalle, mutta tämäkin haaste lienee kiertänyt jo niin monessa kirjablogissa, että jätän tällä kertaa muiden haastamiseen väliin.

Paula laittoi blogitunnustuksen mukaan kymmenen mielenkiintoista kysymystä vastattavaksi!

1. Mikä alun perin innosti sinut kirjabloggaamaan?
Lukeminen on aina ollut rakas harrastus, mutta blogia aloittaessani minulla oli ollut parin vuoden tauko lukemisesta. Toki luin, mutta en läheskään niin paljon kuin ennen. Sadan kirjan haasteen myötä päätin perustaa blogin lukemilleni kirjoille, ja ensimmäisen puolen vuoden laiskahkon bloggaamisen jälkeen innostuin kirjabloggaamisesta oikein toden teolla!

2. Mikä on ollut bloggausaikasi tähtihetki (yksi niistä)?
Näitä on monia! Yksi tähtihetki josta iloitsin vähän aikaa sitten on se, että blogini lukijamäärät ylittivät sadan Bloggerin Käyttäjäraadissa. Kiitos kaikille lukijoille!

3. Oletko tavannut henkilökohtaisesti muita kirjabloggareita?
En ole, olisi kyllä erittäin hauskaa päästä blogitapaamisiin ja tavata muitakin bloggaajia!

4. Bloggaatko kirjoista, joista et pidä?
Bloggaan. Bloggaan jokaisesta lukemastani kirjasta, välillä lyhyesti, välillä pitkästi. Mielestäni blogi antaisi ehkä liian siloitellun ja yksipuolisen kuvan, jos bloggaisin vain pitämistäni teoksista.

5. Millaisiin Blogistanian tempauksiin olet osallistunut?
En oikeastaan yhteenkään, mutta kirjoitin mielipidetekstin blogiini Blogistanian vääristellyt kirja-arviot -tempauksen jälkeen.

6. Kirjoitatko itse muuta kuin blogia?
En oikeastaan. Osallistuin tosin vuonna 2011 NaNoWriMo-kirjoitustapahtumaan marraskuussa, ja pääsin tavoitteeseeni. Blogi on kuitenkin nykyisin ainoa kirjallinen tuotokseni.

7. Millaisia kirjoja luet mieluiten?
Ajatuksia herättäviä! Kirjoja, joiden maailmaan voi upota tuntikausiksi ja hahmojen mukana voi todella elää.

8. Mikä genre ei oikein nappaa?
Lähes kaikki muu käy, mutta erittäin kevyt chick lit on lähinnä tylsyyttä herättävää ja saa kiemurtelemaan myötähäpeästä!

9. Mistä blogeista löytämästäsi kirjasta olet pitänyt?
Taivaslaulusta. Kirja on ollut esillä paljon muuallakin, mutta alunperin bongasin sen juuri muista kirjablogeista!

10. Mitä kirjaa suosittelet minulle ja muille luettavaksi?
Kjell Westön Missä kuljimme kerran. Luin teoksen hetkeä ennen blogin aloittamista (joten siitä ei ole bloggausta) ja sen myötä lukuintoni palasi! Teos on myös kaikkien aikojen lempikirjani, ja odottaa uusintalukuaan.

Kiitos vielä Paulalle tunnustuksesta ja kivoista kysymyksistä!

5 kommenttia:

 1. Missä kuljimme kerran on yksi minunkin lemppareistani. Lähdin oikeinaan lukemaan kyseistä kirjaa ajatuksella, että se on varmaan aika puuduttava historiaan sukeltava kirja, mutta teoshan yllätyksekseni koukutti heti.

  VastaaPoista
 2. Plagiointi-postauksesi oli hieno, itse olen samoilla linjoilla! Myös sen suhteen, että kevyen kevyt chit-lit ei kiinnosta. :) Olen jotain joskus koettanut lukea, mutta kun ei vaan pysty lukemaan sitä höttöistä huttua loppuun asti.. Koetan suhtautua avoimesti eri genreihin, mutta tästä ei ole vielä oikein ns. omaa kirjaa löytynyt.

  VastaaPoista
 3. Pihi nainen: Missä kuljimme kerran on todellakin upea kirja!

  MarikaOksa: Mulle chick lit menee ainoastaan vähän "parempien" kirjojan muodossa - kuten vaikkapa Bridget Jonesit on musta olleet ihan ok-kirjoja. Eivät nekään mitään huippua ole, mutta esimerkiksi tuo äskettäin lukemani If You Dare oli niin karmea kirja, että hyhhyh!

  VastaaPoista
 4. Kiitokset mukavista vastauksista ja onnittelut yli 100 lukijasta. Merkkipaalut ovat mukavia.

  Tuohon Missä kuljimme kerran on tartuttava, niin paljon sitä kehutaan. En ole lukenut sitä, mutta pidin kyllä kovasti Kangastus 38:sta.

  VastaaPoista
 5. Anteeksi viivästynyt vastaus ja kiitos paljon! Missä kuljimme kerran kannattaa ehdottomasti lukea, mulla se on odottamassa uusintalukua :)

  VastaaPoista