keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Ulla ja Mark

Kirjoittaja: Anni Swan
Julkaistu: 1924
Kustantaja: WSOY
Sivumäärä: 246

Pikkupappilassa-kirjasta tutut hahmot seikkailevat myös teoksessa Ulla ja Mark. Päähenkilönä on edelleen Ulla, joka Minnan ja Ulrikin häiden jälkeen lähtee isänsä sisarien pitämään kouluun opiskelemaan. Elämä Sandin neitien - Agatan, Johannan ja Sofian - kanssa ei ole aina helppoa, eikä heidän kasvattityttärensä Rakelkaan ole aina kovin ystävällinen. Samaan aikaan Mark on muuttanut Saksaan isänsä ja tämän uuden vaimon Nooran kanssa, mutta Fred Hasselin kuoltua kaikki muuttuu...

Anni Swanin Ulla ja Mark on yhtä lämminhenkinen nuortenkirja kuin muutkin Kootut kertomukset -sarjaan kuuluvat teokset. Keskiössä ovat niin pienet kotoisat huolet kuin suuremmatkin ongelmat Fred Hasselin kuoleman myötä. Ulla ja Mark on, kuten Anni Swanin teokset yleensä, hieman opettavainen. Kirja ei kuitenkaan ollut liian moralisoiva tai ohjaava, vaan teoksen opetus - väärän teon katuminen ja anteeksianto oli toteutettu teoksessa hyvin.

Kootut kertomukset -sarja oli ala-asteella yksi lempisarjoistani, ja nyt vähän vanhempana on mukava lukea näitä läpi. Vaikka juoni ei olekaan mikään monimutkaisin tai jännittävin, on Anni Swanin kirjoissa tunnelma kohdallaan.

2 kommenttia:

  1. Opin lukemaan Anni Swanin Kootut kertomukset -sarjan jonkun kirjan parissa, en valitettavasti muista mikä kirja oli kyseessä. Leikin, että luin kirjaa ja yhtäkkiä ymmärsin mitä kirjassa tapahtui :) Tällä sarjalla on siis valtava merkitys minulle, lisäksi pidin näistä kovasti.

    Kommentoinkin aikaisemmin yhteen postaukseesi, että minulla on muistaakseni joku sarjan osista hyllyssäni. Löysinkin sitten monta sarjan osaa lapsuuden kodistani ja otin mukaan omaan kotiini, näiden pariin on palattava :)

    VastaaPoista
  2. Ihana tarina :) Itse aloitin näiden lukemisen kun sain Pikkupappilassa -kirjan joululahjaksi! Näiden pariin tosiaan palaa aina uudestaan, seuraavaksi haluaisin lukea Iris rukan!

    VastaaPoista