maanantai 10. helmikuuta 2014

Sankarit

Kirjoittaja: Johanna Sinisalo
Julkaistu: 2003
Kustantaja: Tammi
Sivumäärä: 399

Rex on suuren luokan rocktähti Suomen mittakaavassa, Joakim hänet haastava iskelmäprinssi. Kauko "Mahti" Saarelainen puolestaan yksi lupaavimmista urheilulahjakkuuksista, Ile Aerosmith tietotekniikan huippuosaaja. Kuvankaunis ex-missi Tytti ryhtyy tekemään töitä äitinsä, rouva Alakorkeen, tutkimuskeskuksessa. Näiden sankarien tiet risteävät omituisten sattumien kautta ja kietoutuvat salaperäisesti yhteen.

Johanna Sinisalon toinen romaani Sankarit on Kalevala-pastissi. Sankarit sekoittaa tarinaan fantasiaelementtejä sekä sijoittaa Kalevalan hahmot ja tapahtumat nyky-Suomeen.

Sankarit on yksi parhaista kirjoista, jonka olen hetkeen lukenut. Sinisalon kirja on verrattain pitkä, mutta luin koko teoksen yhdellä hujauksella - Rexin, Joakimin, Mahdin, Tytin ja muiden sankarien seikkailuita ei vain malta jättää kesken! Vaikka tiesinkin hahmojen kohtalon etukäteen, ei se silti ollut päivänselvä. Johanna Sinisalo ei seuraa kirjassaan orjallisesti Kalevalan tapahtumia, vaan säilyttää suuret linjat ja muokkaa yksityiskohtia juoneen sopivaksi. Nykyaikaan sovittaminen on onnistunut teoksessa erittäin hyvin. Sinisalo käsittelee kirjassaan nykyajan sankaruutta - urheilijoita ja laulajia. Myös muut nykyajan ilmiöt - doping, urheilijoiden ja laulajien ympärille kietoutunut palvonta, tekniikan merkitys ja oudot kultit - tulevat myös käsitellyiksi teoksessa Sankarit.

Kokonaisuudessaan Johanna Sinisalon Sankarit oli siis mukava ja mukaansatempaava lukukokemus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti