tiistai 4. helmikuuta 2014

The Kalevala: Graphic Novel

Kirjoittaja: Kristian Huitula (Eino Fribergin englanniksi kääntämän Kalevalan pohjalta)
Piirtäjä: Kristian Huitula
Julkaistu: 2005
Kustantaja: Fantacore Media
Sivumäärä: 146

Kristian Huitulan The Kalevala: Graphic Novel on Suomen kansalliseepoksen Kalevalan sarjakuvaksi muutettu versio. Sarjakuva seuraa tarkkaan Kalevalan alkuperäistä juonta ja järjestystä.

Jotenkin tämä sarjakuvaversio ei vain jotenkin iskenyt. Vaikka Huitulan piirrokset ovat hienoja, sarjakuva helposti luettava ja tehty alkuperäistä Kalevalaa kunnioittaen, en silti jotenkin päässyt sisälle juoneen. Vähän sama juttu kuin Petteri Hakkaraisen teoksen Väinämöinen, vanhana syntynyt kohdalla: hyvin toteutettu teos mutta ei vain toimi minun kohdallani. Tosin tämäkin teos auttoi ymmärtämään Kalevalaa ja sen juonta entistäkin paremmin, mutta muuten Huitulan sarjakuvakirja jäi tylsäksi ja pitkästyttäväksi lukukokemukseksi.

2 kommenttia:

  1. Kaikki pitäisi varmaan pureskella keskinkertaiseksi pullamössöksi että ei ole "tylsää"...
    Todellakin hienosti toteutettu teos (ei muuten edes uskoisi suomalaiseksi sarjakuvaksi!), ja tuo Kalevalan tarinan kerrankin mielenkiintoisella tavalla luettavaksi, siitä huolimatta että teksti on alkuperäistä Kalevalaa. Mikä nimenomaan tekee teoksesta aivan erityisen upean. Toimii.

    VastaaPoista
  2. Seija76: Itse en kyllä koe, että kaikki pitäisi pureskella keskinkertaiseksi pullamössöksi etteikö se olisi tylsää. Kalevalan kaksoisolentoja haastekoostepostauksessa pohdin sitä, että nämä Kalevalan uudelleenkirjoitukset eivät erityisesti olleet minun makuuni. Totesin kuitenkin tekstissä, että Kristian Huitulan sarjakuva oli hyvin toteuttu, mutta ei minua varten. Osa tykkää klassikoiden sarjakuvaversioista, minä pidin eniten alkuperäisestä Kalevalasta sekä sitä luovemmin pohjateoksena käyttävistä kirjoista :)

    VastaaPoista