keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Kirjojen ostaminen netistä & Kirjakaupat.fi

Postaus toteutettu yhdessä Kirjakaupat.fi-sivuston kanssa.

Kirjoja ostettaessa suosin itse useimmiten nettikirjakauppoja. Vaikka kivijalkakirjakaupassa (tai parhaassa tapauksessa antikvariaatissa) on kiistatta sitä tiettyä tunnelmaa, niin omalla kohdallani nettikirjakauppojen helppous ja parempi valikoima vie silti voiton.

Näin ulkosuomalaisena olen käyttänyt lähinnä Amazonia kirjahankintoihin: sieltä on tullut ostettua niin koulukirjoja kuin kaunokirjallisiakin teoksia. Suomalaiset nettikaupat ovat kuitenkin itselleni aika vieraita. Oikeastaan ainut suomalainen nettikirjakauppa jonka todella tiedän on se tuttu ja turvallinen Suomalainen kirjakauppa.

Minulle ehdotettiin yhteistyötä Kirjakaupat.fi-sivuston kanssa, ja koska sivuston takana oleva ajatus on mielestäni hyvä, lähdin mukaan. Sivuston ideana on tarjota vertailua suomalaisten eri nettikirjakauppojen välillä: mukaan mahtuvat niin perinteiset kivijalkakirjakauppojen nettikaupat kuten Akateeminen ja Suomalainen kuin pelkästään netissä toimivat kaupat kuten Adlibris ja Booky. Iso plussaa myös antikka.net-katalogisivuston esittelemisestä! Antikvariaateista on nimittäin tullut metsästettyä mm. vanhoja tyttökirjoja, joita ei kirjakaupoista enää löydy, mutta harvemmin onni osuu omalle kohdalle ja hyväkuntoinen kirja löytyy juuri siitä antikvariaatista josta sattuu etsimään. Vaikka antikka.net ei toimi kuten normaalit nettikirjakaupat (kirjan joutuu tilaamaan jokaisesta antikvariaatista erikseen) on kuitenkin hieno juttu tuoda se lukijoiden ja netissä kirjakauppoja tekevien tietoisuuteen.Kirjakaupat.fi on mielestäni hyvä idea kahdesta syystä. Ensinnäkin ulkosuomalaisena suomenkielisten kirjojen hankkiminen on kiven takana. Sivuston kautta sain kuitenkin tietää eLibris-nettikirjakaupasta, joka erikoistuu e-kirjojen myyntiin. Paljon helpompaa kuin fyysisen kirjan ostaminen: ei toimituskuluja ja pitkää odottelua. Ei tarvitsisi aina lukea uutuuskirjoja paria kolmea vuotta niiden ilmestymisen jälkeen... Toisekseen, vaikka tällä hetkellä asunkin ulkomailla, tarkoitus olisi muuttaa parin vuoden sisällä takaisin Suomeen. Pidin Kirjakaupat.fi-sivustossa 'siitä, että se tarjoaa esittelyn suomalaisista nettikirjakaupoista sekä käyttäjäkokemuksia. Sivusto mahdollistaa myös nettikaupan valitsemisen maksutavan ja toimitustavan mukan. Kätevä näin nettikirjakaupoista tietämättömän kannalta!

Sivustolta löytyy myös jonkin verran artikkeleita kirjoihin, kirjailijoihin ja nettikirjakauppoihin liittyen. Halvat kirjat -artikkeli oli hyödyllisin näin opiskelijan näkökulmasta: vaikka hyvästä kirjasta olenkin valmis maksamaan, niin uusien ja vieraampien teosten kokeilu on aika riskialtista jos hinta on pitkälti yli kaksikymppiä. Samaten plussaa myös siitä, että Kirjakaupat.fi kokoaa nettikirjakauppojen esittelyjen ja arvostelujen oheen myös alekoodeja.

Kirjakaupat.fi-sivusto on hiljaittain aloittanut ja siitä johtuen arvosteluja nettikirjakaupasta ei vielä juurikaan ole. Osittain tämän takia halusinkin tehdä yhteistyötä ja nostaa sivustoa esille blogissani: mitä enemmän arvosteluja sivustolla on, sitä hyödyllisempi se on kuluttajalle.

Tuleeko teidän ostettua enemmän kirjoja nettikaupoista vai kivijalkakaupoista?

4 kommenttia:

 1. Hei, kiva kun mainostat kirjakauppoja - se on tarpeen kun kirjojen myynti ja markkinointi on siirtynyt melkein kokonaan nettiin. Oudoksuin kuitenkin yhtä kohtaa tuolla Kirjakaupat.fi-sivustolla, kun siellä sanotaan: "Eräänlainen nettikauppa on myös antikka.net, josta löytyvät melkein kaikkien Suomen antikvariaattien kokoelmat." Siellähän on vain muutama kauppa, mutta sen sijaan Antikvaari.fi-sivustolla niitä on kymmenittäin, mm. oma nettiantikvariaattini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Antikvaari.fi -sivusto näyttää hyvältä, en olekaan siitä aikaisemmin kuullut! :)

   Poista
 2. Minä olen usein ostanut CDONcomista ja nettiantikvaritaateista. Nettiantikvariaateista olen löytänyt monta ihanaa ja mielenkiintoista tyttökirjaa, joiden olemassaolosta en ole tiennyt mitään puhumattakaan niistä, joita ole haeskellut kissojen ja koirien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antikvariaatit on kyllä tosi hyvä juttu niiden harvinaisuuksien löytämisen kannalta, ja varsinkin netistä löytyy vielä parempi valikoima kuin kivijalka-antikvariaateista.

   Poista