keskiviikko 31. joulukuuta 2014

The Leopard Boy

Kirjoittaja: Julia Johnson
Julkaistu: 2011
Kustantaja: Frances Lincoln
Sivumäärä: 87

Kun vuohia vahtiva Khalid kadottaa yhden vuohistaan Omanin vuorilla, hän tapaa vanhan miehen, joka kertoo hänelle leopardista. Khalidin sedällä on kuitenkin suuria suunnitelmia, jotka menisivät myttyyn mikäli vuorilla havaittaisiin jälleen leopardeja...

Julia Johnsonin lastenkirja The Leopard Boy on hauska ja opettavainen satu, jonka opetus on kerrankin jotain nykyaikaisempaa ja ajankohtaisempaa kuin monissa muissa saduissa mitä olen lukenut. Tottahan vanhat opetukset ovat saduissa yleensä hyviä ja edelleen myös relevantteja, mutta harvemmin törmää satuihin joiden opetus olisi luonnonsuojelu.

The Leopard Boy kertoo jännittävän tarinan kautta luonnonsuojelun tärkeydestä. Kirjan kantava ajatus on se, että vaikka yksittäinen laji tuntuisikin vain yhdeltä lajilta, on sillä silti tärkeä merkitys luonnon kannalta. Johnsonin sadussa leopardilla on tietenkin onnellinen loppu, vaikka valitettavasti samaa ei voi sanoa useistakaan tosielämän uhanalaisista lajeista ja alueista.

Vaikka en olekaan oikeastaan The Leopard Boyn kohderyhmää, pidin kyllä kirjasta. Hyvin ja ajatuksella kirjoitettu kirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti