torstai 30. huhtikuuta 2015

Harry Potter ja viisasten kivi

Kirjoittaja: J.K. Rowling
Suomentaja: Jaana Kapari
Julkaistu: 1997 (suomennos 1998)
Alkuperäinen nimi: Harry Potter and the Philosopher's Stone
Kustantaja: Tammi
Sivumäärä: 335

Harry Potter ja viisasten kivi on itseasiassa ensimmäinen kirja jolla aloitin kirjablogiurani: blogin ihkaensimmäinen kirjabloggaus löytyy täältä. Kolme vuotta sitten luin koko Harry Potter -sarjan uudestaan pitkän tauon jälkeen, tänä vuonna päätin lukea sarjan ensimmäisen kirjan Kirjan vuoden haasteen innoittamana. Harry Potter ja viisasten kivi on todella kirja, jossa on taikuutta. Ei pelkästään teemoissa, vaan myös kirjana. Kolme vuotta sitten kirjoitin, että osa kirjan taikuudesta on kadonnut: tällä lukukerralla olin päinvastaista mieltä. Harry Potterit jaksavat ihastuttaa kerta toisensa jälkeen ja taidanpa lukea koko sarjan pikkuhiljaa!

2 kommenttia:

 1. Minä bloggasin juuri tällä viikolla myös Pottereista (Feeniksin killlasta) ja hauskaa, että sanoin aika lailla samoin (tai ainakin saman ajatuksen) tuosta taikuudesta: että Harry Pottereissa on taikaa myös metaforisessa mielessä.

  Viisasten kiven luin viimeksi viime syksynä ja se on aivan ihana! Se on vielä ihanan viaton lastenkirja. Se säilyy aina minulle tärkeänä kirjana muistoissa. Luin sen isosiskoni suosituksesta jo silloin, kun kukaan tavallinen ihminen Suomessa ei tiennyt, kuka on Harry Potter. Vaikka lumouduin täysin, tuntui ihmeelliseltä kun paljon myöhemmin ihmiset alkoivat hypettää toden teolla kirjaa, jonka minä olin lukenut "jo aikoja sitten". (No, en muista, kuinka kauan aikaa siinä oli oikeasti välissä, mutta silloin tuntui, että "jo aikoja sitten" :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Potterit ovat iki-ihania! Kolme ensimmäistä kirjaa ovat minusta vielä luokiteltaviksi lastenkirjallisuudeksi, joskin kolmannessa kirjassa tulee synkempiä sävyjä yhä enemmän mukaan. Neloskirja alkaa jo olla selkeästi synkempi. Minä luin myös Harry Potterit ennen sitä suurinta hypeä, vaikkakaan en ihan ensimmäisten joukossa!

   Poista