maanantai 4. toukokuuta 2015

Secrets

Kirjoittaja: Nuruddin Farah
Julkaistu: 1998
Kustantaja: Arcade Publishing
Sivumäärä: 298

Kalaman on menestynyt yrittäjä Mogadishussa, Somaliassa. Yllättäen hän saa odottamattoman vieraan: Sholoongo, Kalamanin lapsuuden ihastus ilmaantuu paikalle ja ilmoittaa haluavansa saada lapsen Kalamanin kanssa.

Nuruddin Farahin Secrets sijoittuu Somaliaan, hetkiin juuri ennen sisällisodan puhkeamista. Kirjailija kuvaa yhden perheen tarinan kautta myös Somaliaa, kulttuuria ja ristiriitoja - ja tietysti myös salaisuuksia.

Sholoongon ilmestyminen heittää Kalamanin koko elämän tasapainosta. Kalaman joutuu, välillä vapaaehtoisesti, välillä vastentahtoisesti, selvittämään perhesalaisuuksia. Ja niin tehdessään Kalaman joutuu vastakkain identiteettikysymysten kanssa ja pohtimaan, kuka todella on. Kuinka paljon perhetausta vaikuttaa identiteettimme? Ja kuinka paljon identiteettimme muuttuu, jos perhehistoriamme paljastuukin valheeksi?

Secrets ei kiehtovasta aiheestaan huolimatta temmannut minua mukaansa. Tämä oli yksi niistä kirjoista, jotka eivät juuri jääneet mieleen: näin jälkikäteen bloggaillessa yksityiskohdat ovat hämärtyneet ja vain kirjan pääpiirteet ovat muistissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti