perjantai 22. toukokuuta 2015

Some Girls

Kirjoittaja: Jillian Lauren
Julkaistu: 2010
Kustantaja: Plume
Sivumäärä: 339

Jillian Laurenin omaelämänkerrallinen muistelmateos Some Girls oli hyvin mielenkiintoinen, koskettava ja uskomaton tarina. Jillian asuu New Yorkissa ja rahoittaa elämäänsä strippiklubeissa tanssimalla, kunnes saa tilaisuuden mystiseen ja hyväpalkkaiseen työhön. Hänelle kerrotaan, että työnkuvaan kuuluu erään rikkaan liikemiehen juhliin osallistuminen kahden viikon ajan Singaporessa. Paljastuukin, että Jillian on värvätty osallistumaan Brunein prinssi Jefrin juhliin - tai haaremiin, kuten Jillian myöhemmin kirjassa toteaa.

Some Girls oli hyvin ajatuksia herättävä kirja. Kirjan tapahtumat ja Jillian kokemukset tuntuvat hyvin epätodellisilta. Jillian onnistuu kirjassa pääsemään prinssi Jefrin suosioon. Tästä seuraa muun muassa shoppailupäivä Singaporessa luksusliikkeissä: yhden päivän aikana Jillian shoppailee Brunein sulttaaniperheen piikkiin summilla, joilla voisi ostaa omakotitalon. Lukiessa tuli juurikin epätodellinen tunne: kuinka tuollaista on edes olemassa? Eikö tuollaista tapahdu vain saduissa?

Jillian Laurenin kirja kuitenkin muistuttaa myös hinnasta, jonka Jillian maksoi luksuskokemuksistaan: prinssi Jefrin haaremissa tytöt olivat kuin esineitä, maksettuja koristamaan juhlia ja olemaan käytettävissä. Lopussa Jillian toteaakin, että haaremissa olo ei ollut hänelle oikea ratkaisu ja siitä irtautuminen oli vaikeaa.

Some Girls on ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista muistelmateoksista, joita olen lukenut. Kirja osoittaa myös, että aivan tuikitavalliset ihmisetkin voivat valintojensa perusteella päätyä hyvin epätavallisiin elämäntilanteisiin. Samalla Some Girls kuitenkin myös muistuttaa, että kaikella on hintansa.

2 kommenttia:

  1. Kiinnostava! Olen nykyään erittäin kiinnostunut elämäkerroista. Tämä on harvinaisuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä! Vähän samaa sarjaa jatkaa myös lukemani Abu Dhabi Days, Dubai Nights (postaus ilmestyy myöhemmin), joskin se tarina ei ole aivan yhtä sadunomainen ja erilainen kuin Jillianin elämä.

      Poista