keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Vampyyrivaarin tarinoita

Kirjoittaja: Mauri Kunnas
Julkaistu: 1991
Kustantaja: Otava
Sivumäärä: 44

Vampyyrivaarin tarinoita on Mauri Kunnaksen lastenkirja, joka voi olla liaan jännittävä "heikkohermoisille aikuisille". Luin kirjan ensimmäistä kertaa sitten lapsuusvuosien (tai oikeastaan taisin lukea kirjan ensimmäistä kertaa, aikasemmin sitä on nimittäin luettu minulle). Kirjan vuoden lukuhaasteen kategoria "kirja, jonka muistat lapsuudestasi" toimi erittäin hyvänä tekosyynä lukea tämä lapsuudesta muistamani satukirja uudestaan.

Mauri Kunnaksen lastenkirjat olivat suosikkejani lapsena, ja täytyy myöntää että pidän niistä edelleen kovasti. Pikkutarkat ja humoristiset piirrokset, hauskat tarinat ja hullut ja hassut hahmot - näitä kirjoja luen varmasti tulevaisuudessa omillekin lapsilleni. 

Vampyyrivaarin tarinoita sisältää seuraavat lyhyet sadut: Kätketty aarre, Lohikäärme Sytkänen (oma suosikkini!), Salakäytävä, Neiti Sipsu pelkää, Vampyyrivaari ja mummo, Äidin munkkirinkilät, "Ihmissusi" Mauno Marsu, Baskerivillen koira ja Noitarumpu. Pidän kirjassa paljon siitä, että kuvitus ja teksti ovat niin kiinteästi yhdessä - esimerkiksi tarinassa Äidin munkkirinkilät pelkkä teksti ilman kuvitusta tarkoittaisi loppuratkaisun puuttumista.

Mauri Kunnaksen lastenkirjat ovat mielestäni todella hyvin tehtyjä lastenkirjoja: hauskoja, mutta silti välillä opettavaisia.

6 kommenttia:

 1. Mauri Kunnas vaikutti vahvasti lapsuudessani, ja rakastan hänen kirjojaan edelleen. Aika monta kirjaa onkin jo kertynyt, tämä on yksi suosikeistani! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään! Koiramäki-kirja oli myös suuressa kulutuksessa :)

   Poista
 2. Tämä on myös minun suosikeitani! Voihan Vampyyrivaari, pitääkin ehkä lukaista tämä itsekin uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tekisi mieli lukea lisää Mauri Kunnaksen kirjoja :D

   Poista
 3. Luin Kunnaksen kuvakirjoja viime kesälomana vanhempieni luona ajanvietteeksi ja kyllä tällainen aikuiseksi laskettava viihtyi niiden seurassa oikein hyvin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, en siis ole ainoa näistä pitävä aikuinen :D Ensi vuonna voisi lukea Runebergin päivän kunniaksi Koiramäen Martan ja Ruuneperin!

   Poista