lauantai 6. kesäkuuta 2015

The Meeting Point

Kirjoittaja: Lucy Caldwell
Julkaistu: 2011
Kustantaja: Faber and Faber
Sivumäärä: 301

Euan ja Ruth muuttavat Bahrainiin Euanin työn perässä taaperoikäisen tyttärensä Annan kanssa. Perillä Ruthille selviää kuitenkin, että Euan ei tullut Bahrainiin pelkästään seurakuntapastoriksi, vaan myös salakuljettaakseen Raamattuja Saudi-Arabiaan. Ruth kokee Euanin riskeeraavaan koko elämänsä sekä vaimonsa ja tyttärensä turvallisuuden, ja parin avioliitto - sekä Ruthin oma usko - alkaa rakoilla. Samalla Euanin ja Ruthin naapurissa asuva teinityttö Noor kamppailee omien ongelmiensa kanssa.

Lucy Caldwellin The Meeting Point on täynnä kohtaamisia: ihmisten välillä, ihmisten ja kulttuurien välillä, ihmisten ja Jumalan välillä. Vaikka kirjan asetelma onkin mielenkiintoinen, jäi se silti mielestäni vajaaksi. Kohtaamisia, aiheita ja teemoja oli liikaa ja tästä johtuen kirjassa ei ehditty käsitellä niitä pintaraapaisua enempää.

Varsinkin Noorin hahmo oli mielestäni hyvin mielenkiintoinen. Teini, joka muuttaa pois Iso-Britanniasta äitinsä luota isänsä luokse Bahrainiin. Kahden kulttuurin ja tapojen väliin jäänyt nuori, joka joutuu etsimään paitsi itseään, myös omaa paikkaansa molemmissa yhteiskunnissa. Ja samalla Noorilla on menneisyydestä raskas taakka, joka johtuu lapsen ajattelemattomuudesta, halusta sopia joukkoon ja tulla hyväksytyksi.

The Meeting Point oli siis teemoiltaan ja hahmoiltaan hyvin mielenkiintoinen, mutta jäi sittenkin hyvin pinnalliseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti