torstai 18. kesäkuuta 2015

Without Warning

Kirjoittaja: John Birmingham
Julkaistu: 2008
Lukija: Tom Weiner
Kustantaja: Bolinda
Kesto: 17 h 10 min

Energia-aalto pyyhkäisee läpi Pohjois-Amerikan, vieden mukanaan suurimman osan Yhdysvaltoja, Kanadaa, Meksikoa ja Kuubaa. Mitä tapahtuu, kun Yhdysvallat, yksi maailman suurvalloista, onkin yhtäkkiä kirjaimellisesti poissa pelistä?

John Birminghamin scifi-kirja Without Warning kertoo maailmasta, jossa Yhdysvallat ei enää olekaan suurin mahti. Kirjassa on myös paljon samankaltaisia teemoja kuin Jeff Strueckerin Hide and Seekissä, Stephen Coontsin Death Wavessa ja Dale Brownin Air Battle ForcessaWithout Warningin todellisuudessa eri maiden armeijat ja agentit reagoivat Yhdysvaltojen katoamiseen ja yrittävät selvittää sen syytä. Kirjassa seikkaillaan eri puolilla maailmaa: muun muassa Kuubassa, Australiassa, Kuwaitissa, Ranskassa, Englannissa, Qatarissa ja tietysti Yhdysvalloissa.

Vaikka olen pitänyt monista tieteiskirjallisuuteen kuuluvista teoksista, Without Warning ei kuitenkaan ollut suosikkejani. Luultavasti sen takia, että alan olla lopen kyllästynyt armeijan erikoisoperaatioihin ja agenttisotkuihin keskittyviin teoksiin. Without Warningin idea oli myös mielestäni mielenkiintoinen, mutta odotin aivan toisenlaista kirjaa: ja tällä kertaa erilaisuus ei ollut positiivista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti