keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Abu Dhabi Days, Dubai Nights

Kirjoittaja: Jillian Schedneck
Julkaistu: 2012
Kustantaja: MacMillan
Sivumäärä: 337

Jillian Schedneck ottaa vastaan opettajan paikan Abu Dhabissa: tästä alkaa Jillianin seikkailu Arabiemiraateissa. Opetettuaan Abu Dhabissa jonkin aikaa, Jillian päättää muuttaa viereiseen emiraattiin, Dubaihin, opettaakseen siellä. Abu Dhabi Days, Dubai Nights on muistelmateos Jillianin kokemuksista Arabiemiraateissa.

Arabiemiraatit ja erityisesti Dubai ovat olleet yksi matkakohde, jonne minulla ei ole ollut minkäänlaista hinkua. Dubai tuntuu olevan kerskakulutuksen ja järjettömän tuhlauksen pääkaupunki - laskettelukeskuksia sisätiloissa, valtavia ostoskeskuksia, luksuskauppoja, jatkuvaa rakentamista. Jillian Schedneckin teos vei minut kuitenkin myös toisenlaiseen kaupunkiin. Kirjassaan Schedneck piirtää kuvan kahdesta kaupungista saman maan sisällä, jotka ovat loppujen lopuksi hyvin erilaisia. Kirjan nimi kertoo jo Abu Dhabin ja Dubain eroista. Abu Dhabi on pääkaupunki, joka on pienempi, vähemmän vauraampi ja näyttävämpi. Kaupunki, jossa päivillä on merkitystä. Dubai taas on luksusta, juhlimista läpi yön. Samalla kuitenkin Abu Dhabi Days, Dubai Nights kertoo maasta, jossa arabikulttuuri ja sekulaarinen länsi kohtaavat. Tämän kuvan perusteella kiinnostuin Arabiemiraateista enemmän myös matkakohteena - kulttuurien sekoittuminen ja Arabiemiraattien haaste siitä, kuinka säilyttää perinteinen elämäntapa ja silti lisätä vaurautta länsimaalaisin keinoin kiinnostavat.

Abu Dhabi Days, Dubai Nights oli mielenkiintoinen muistelmateos, joka piirtää monipuolisen kuvan molemmista emiraateista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti