maanantai 20. heinäkuuta 2015

Tomorrow, when the War Began

Kirjoittaja: John Marsden
Julkaistu: 1993
Kustantaja: Pan Australia
Sivumäärä: 302

Teini-ikäinen Ellie Linton lähtee kuuden kaverinsa kanssa muutamaksi yöksi telttailemaan. Kotiin palatessa Ellie, Homer, Lee, Kevin, Corrie, Robyn ja Fiona joutuvat kuitenkin huomaamaan, että kotia ei enää oikeastaan ole: tuntemattomat miehittäjät ovat vallaneet Wirraween.

John Marsdenin kuvitteelliseen pieneen australialaiskylään sijoittuva Tomorrow, when the War Began on vaihtoehtotodellisuudesta kertova sotakirja nuorille. Ellie ja tämän kaverit eivät nimittäin jää neuvottomaksi: sen sijaan, että he antautuisivat miehittäjille, he ryhtyvät käymään sissisotaa sotilaita vastaan.

En oikeastaan juurikaan pitänyt tästä nuortenkirjasta. Tomorrow, when the War Began tuntuu liikaa venyteltyltä prologilta. Teosta lukiessa huomaa selvästi, että kirja on sarjan ensimmäinen osa: teoksessa ei selviä edes se, ketkä ovat miehittäneet Australian. (Ilmeisesti tämä ei kuitenkaan selviä koko kirjasarjassa).

Tomorrow, when the War Began ei siis ollut mitenkään erityisen mukaansatempaava teos: odotin jatkuvasti, että kirjan varsinaiset tapahtumat alkaisivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti