torstai 9. heinäkuuta 2015

Viikko 5 - Kirja, joka saa minut onnelliseksi

Tämä onkin vaikea! En oikein osaa nimetä yhtään kirjaa, joka tekisi minut suoraan onnelliseksi: harvoin kirjojen mielenmaisema on niin onnellinen, että se jää itsellä mieleen lukemisen lopetettua. Ensimmäisenä tästä tuli kuitenkin mieleen Kari Levolan Syvältä, veistoluokan uumenista ja Laura Ingalls Wilderin Pieni talo preerialla -sarja.

Ensimmäinen on ehkä enemmän hauska kirja, mutta sen pohjavire on kuitenkin iloinen ja onnellinen: nuoruus ei ehkä ole vaikeaa, vaan vielä vaikeampaa, mutta se on kuitenkin loppujen lopuksi onnellista. Levolan kirjasta jää hyvä mieli.

Ingalls Wilderin omaelämäkerrallinen Pieni talo preerialla -sarja johon kuuluvat kirjat Pieni talo suuressa metsässä, Pieni talo preerialla, Luumujen poukama, Hopeajärven rannalla, Pitkä talvi preerialla, Pieni kaupunki preerialla ja Onnen kultaiset vuodet on myös pohjavireeltään hyvin onnellinen sarja. Vaikka Laura perheineen kohtaa monenlaisia vastoinkäymisiä, käy Ingallseille lopula hyvin ja perhepiirin onnellisuus säilyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti