torstai 16. heinäkuuta 2015

Viikko 6 - Kirja, joka saa minut surulliseksi

Surulliseksi saavia ja surumielisiä kirjojahan riittää. Ensimmäiseksi mieleen tulevat Kjell Westön Missä kuljimme kerran ja Älä käy yöhön yksin. Molemmat ovat tunnelmaltaan ja loppuratkaisuiltaankin niin surumielisiä, että niitä lukiessa tuntuu oma olokin masentuneelta.

Samoin Anni Blomqvistin Myrskyluoto-sarja saa surulliseksi. Sarjaan kuuluvat teokset Tie Myrskyluodolle, Luoto meressä, Maija, Meren voimia vastaan sekä Hyvästi Myrskyluoto, ja oikeastaan jokainen kirja on omalla tavallaan hyvin surumielinen. Bloggauksessani kirjoitin siitä, kuinka teossarjassa meri sekä antaa että ottaa: sarjan tunnelma kuitenkin on sen verran alavireinen ja tapahtumat niin traagisia, että ehkäpä meri ottaa enemmän kuin antaa.

Jostain syystä oli paljon helpompi miettiä surullisia kirjoja kuin onnelliseksi tekeviä kirjoja viime viikolla. Ehkä vain luen enemmän surumielisiä kirjoja, tai sitten niitä on vain enemmän ylipäänsä.

2 kommenttia:

  1. Minustakin tuntuu, että surumielisiä kirjoja on helpompi luetella. Toisaalta huomaan, että enemmän sitä tulee luettua vähän synkempiä kuin ihan kevyitä kirjoja. Ehkäpä siinä syy ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta tuokin! Musta tuntuu kuitenkin että sellaiset oikeasti onnelliset kirjat on aika harvassa - kevyet kirjat ei oo musta niinkään onnellisia kuin hauskoja ja nimenomaan kepeitä :D

      Poista