maanantai 24. elokuuta 2015

Kuolema ilmoittaa lehdessä

Kirjoittaja: Agatha Christie
Suomentaja: Eila Pajastie
Julkaistu: 1950 (suomennos 1950)
Alkuperäinen nimi: A Murder Is Announced
Kustantaja: WSOY
Sivumäärä: 339

Chipping Cleghornissa kuohuu: Gazettessa on ilmoitus, joka ilmoittaa murhan tapahtuvan Pikku-Paddocksissa puoli seitsemältä lokakuun 29. päivänä. Osa kyläläisistä arvelee kyseessä olevan eriskummallinen kutsu murhaleikkiin, osa taas pitää ilmoitusta pilana. Kaikki ovat kuitenkin paikalla puoli seitsemältä Pikku-Paddocksissa. Mikä kummallisinta, murha tosiaan tapahtuu: aivan oikea murha.

Agatha Christen Kuolema ilmoittaa lehdessä on neiti Marple -dekkari, jossa liikutaan pienessä herttaisessa maalaiskylässä. Kun murhaa ryhdytään selvittämään, käy ilmi, ettei oikein kukaan Pikku-Paddocksin asukkaista ole se, kuka väittää todella olevansa...

Jokke huomioi omassa bloggauksessaan kirjassa näkyvät asenteet ulkomaalaisia ja työväenluokkaa kohtaan. Luokkaerot ovat selkeät ja pienen kylän hierarkia selvä. Historiallinen konteksti onkin minusta mielenkiintoista Christien teoksissa, vaikka se on toki sivuosassa.

Pidin tästä kirjasta paljon! Rikollinen selviää huolellisen tutkimuksen tuloksena, murhia tapahtuu enemmän kuin yksi, ja mikään ei ole miltä se näyttää.

2 kommenttia:

  1. Tämä oli mielestäni erittäin hyvä kirja! Se oli jännittävä. Yksi parhaista Christien kirjoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, tämä on yksi lempidekkareistani!

      Poista