tiistai 18. elokuuta 2015

The Riverbones

Kirjoittaja: Andrew Westoll
Julkaistu: 2008
Kustantaja: McClelland & Stewart
Sivumäärä: 365

Andrew Westollin The Riverbones on muistelmateos Surinamesta, maasta, johon kirjailija tutustui ensin ollessaan tutkijana viidakossa. Viisi vuotta myöhemmin Westoll palaa Surinameen syistä, joita ei itsekään oikein tiedä.

Teoksen The Riverbones alussa todetaan, että iso osa Westollin tuttavista luuli, että Suriname oli keksitty maa. Täytyy itsekin myöntää, että ennen maailmanvalloitusta en ollut juuri kuullut Surinamesta: ei maan olemassaolo täysin puskista tullut, mutta en silti tiennyt maasta juuri mitään. Andrew Westollin kirja oli siis kiinnostava kurkistusikkuna maahan, josta juuri kukaan ei ole kuullut.

Suriname on Hollannin entinen siirtomaa, ja kolonialismin ongelmat näkyvät maassa luonnollisesti edelleen. Taloudellisten ja ympäristöongelmien lisäksi Suriname on kuitenkin myös luonnoltaan ainutlaatuinen maa.

The Riverbones oli aiheeltaan kiintoisa, joskin hieman puisevasti kirjoitettu muistelmateos. Kirjallisena teoksena en tätä juuri suosittelisi, mutta jos Suriname kiinnostaa (tai jos kyseinen maa puuttuu maailmanvalloituksesta!) niin miksipä ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti