sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Impossible Journey

Kirjoittaja: Michael Asher
Julkaistu: 1988
Kustantaja: Penguin Books
Sivumäärä: 290

Michael Asherin muistelmateos Impossible Journey kertoo kirjoittajan ja tämän vastavihityn vaimon, Mariantoinetta Perun, matkasta Saharan halki, aina Mauritaniasta Egyptiin.

Olen viime aikoina lukenut paljon muistelmia ja pitänyt monista. Niitä lukiessani olen tullut siihen tulokseen, että vaikka elämäntarina ja kokemukset olisivat kuinka kiinnostavia, niistä katoaa viehättävyys jos teos on huonosti kirjoitettu. Jillian Laurenin Some Girls on erittäin hyvä esimerkki hyvästä muistelmateoksesta: mukaansatempaavasti ja taianomaisesti kirjoitettu. Kirja, joka saa todellisuuden tuntumaan taruakin ihmeellisemmältä. Skaalan toisessa ääripäässä taas on Simon Mannin Cry Havoc: latteasti ja tylsästi kirjoitettu teos, jonka kuunteleminen oli loputonta tuskaa.

Mihael Asherin Impossible Journey sijoittuu samoille linjoille Simon Mannin muistelmien kanssa. Saharan ylittäminen jalkaisin ja kamelilla ratsastaen on varmasti uskomaton kokemus, mutta tästä kirjasta se ei välity. Kirja oli takkuista luettavaa ja siirtymät eri vaiheiden ja tapahtumien välillä epäluontevia. En pitänyt kirjasta ja lukukokemus oli suorastaan rasittava. Sääli, sillä tästä aiheesta olisi saanut varmasti upean teoksen aikaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti