tiistai 27. lokakuuta 2015

Lumottu valssi

Kirjoittaja: Barbara Cartland
Suomentaja: Leila Vuori
Julkaistu: 1955 (suomennos 1973)
Alkuperäinen nimi: The Enchanted Walz
Kustantaja: Otava
Sivumäärä: 272

Kreivitär Wanda Schonbörn saapuu Wieniin ruhtinas Clemens Metternichin puheille äitinsä Carolinen kuoltua. Ruhtinas ja kreivitär Wandan äiti olivat aikoinaan erittäin läheisiä ystäviä, ja siksi Wanda uskaltaa luottaa Clemensiin. Wienin tanssiaisissa Wanda tutustuu pian englantilaiseen Richard Meltoniin ja rakastuu tähän palavasti. Wandan ja Richardin rakkaustarinaa varjostaa kuitenkin ruhtinas Metternichin ja Venäjän tsaarin väliset juonittelut...

Barbara Cartlandin 1800-luvun alkuun sijoittuva Lumottu valssi on ehtaa chick litiä 1950-luvulta. Pääosassa nuoret rakastavaiset, taustalla poliittinen juonittelu ja historiallinen Eurooppa. Romantiikkaa ja jännitystä ei teoksesta puutu. Lumottu valssi on kuitenkin muita lukemiani genren kirjoja viattomampi: kuvaukset jäävät suudelmien tasolle. Tosin itselleni tämä on se ja sama: kuten olen aikaisemminkin todennut, chick lit ei vain iske.

Lumottu valssi oli kuitenkin hauska lukukokemus: jotain erilaisempaa kuin moderni chick lit. Teos, johon ei olisi taatusti tullut tartuttua, ellen olisi kuitannut tällä Maailmanvalloitus-haasteen Itävallan osuuden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti