perjantai 9. lokakuuta 2015

Muumit - Sarjakuvaklassikot II

Kirjoittaja: Tove Jansson
Piirtäjä: Tove Jansson
Suomentajat: Anita Salmivuori ja Juha Toivanen
Julkaistu: 2009
Kustantaja: WSOY
Sivumäärä: 84

Muumit jatkavat seikkailujaan sarjakuvamuodossa myös sarjakuva-albumissa Muumit - Sarjakuvaklassikot II. Teos sisältää tarinat Vaarallinen talvi, Kuvitteluleikki, Talonrakennus ja Aloitamme uuden elämän.

Pidin ehkä eniten tarinasta Vaarallinen talvi, jossa muumit saavat vaivoikseen yli-innokkaan herra Virkkusen. Muumimamma jopa epäilee tämän saapuneen Muumilaaksoon kostoksi muumien synneistä. Muista tarinoista puolestaan Kuvitteluleikki ja Aloitamme uuden elämän käsittelevät samanlaisia teemoja: molemmissa muumit joutuvat suurien kysymyksien äärelle. Onko meidän tapamme elää oikea? Pitäisikö sittenkin hankkia kodinhoitaja? Onko perimmäistä vapautta se, että tekee mitä huvittaa? Vai tuleeko askeettisuudella autuaaksi?

Tove Jansson muumisarjakuvat jaksavat ilahduttaa aina, näitä lukiessa nauraa ääneen. Jostain syystä en ole saanut filosofisista muumikirjoista juurikaan irti, nämä humoristiset sarjakuvat sen sijaan uppoavat kuin veitsi voihin. Ei sillä, nämäkin ovat täynnä filosofiaa ja antavat ajattelemisen aihetta.

Minulla on hyllyssä vielä Muumit - Sarjakuvaklassikot III - sen jälkeen täytyy marssia joko kirjakauppaan tai kirjastoon. Taidan kuitenkin säästää tuon sarjakuvan joululomalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti