keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Neiti Marplen viimeinen juttu

Kirjoittaja: Agatha Christie
Suomentaja: Anna-Liisa Laine
Julkaistu: 1976 (suomennos 1977)
Alkuperäinen nimi: Sleeping Murder
Kustantaja: WSOY
Sivumäärä: 227

Uusiseelantilainen Gwenda Reed muuttaa vanhempiensa synnyinmaahan, Englantiin, ja ryhtyy etsimään itselleen ja muutaman viikon päästä muuttavalle miehelleen Gilesille taloa. Gwenda katselee monia asuntoja, mutta eräs talo tuntuu samantien kodilta, ja onneksi myös taloa myyvä rouva hyväksyy tarjouksen. Taloon muutettuaan Gwenda kuitenkin huomaa omituisia sattumia: hän tuntee puutarhapolun olevan paikassa jossa sitä ei ole, mutta jossa se on ollut sekä suunnittelee kukallista tapettia lastenhuoneeseen, vain huomatakseen, että huone oli aikaisemmin tapetoitu tismalleen samanlaisella tapetilla kuin mitä Gwenda suunnitteli... Kaiken huipuksi Gwenda muistaa yhtäkkiä unohtuneen muistikuvan lapsuudestaan: kuristettu nainen makaamassa eteisessä. Onneksi neiti Jane Marple sattuu paikalle!

Neiti Marplen viimeinen juttu päättää (ainakin toistaiseksi) pienimuotoisen Christie-dekkarien lukuputkeni. Romaanissa Agatha Christie käyttää hyväkseen yhtä perusasetelmistaan: menneisyydessä tapahtunut rikos, jota aletaan ratkomaan nykyajasta käsin.

Pidin teoksesta paljon, vaikkakin täytyy myöntää, että jos näitä dekkareita lukisi kovin monta putkeen (nyt neljän kanssa aletaan olla jo rajoilla!) alkavat ne olla liian toistavia ja samankaltaisia.

2 kommenttia:

  1. Tämä on ainoa Neiti Marplea koskeva kirja jonka olen lukenut. Sinänsä hassua koska sen nimi on viimeinen juttu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa lukea myös muita, vaikka tämä(kin) on loistava!

      Poista