sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Hunajaa ja tomua

Kirjoittaja: Daniyal Mueenuddin
Suomentaja: Titia Schuurman
Julkaistu: 2009 (suomennos 2012)
Alkuperäinen nimi: In Other Rooms, Other Wonders
Kustantaja: Avain
Sivumäärä: 299

"On kolme, joiden vuoksi me tapamme: maa, naiset ja kulta."

Daniyal Mueenuddinin novellikokoelma Hunajaa ja tomua käsittää seuraavat kahdeksan novellia: Sähkömies Nawabdin, Saleema, Onni täällä vaihtelee, Palava tyttö, Joka huoneessa on omat ihmeensä, Pariisin kova taivas, Lily ja Hemmoteltu mies. Novellit kertovat eri henkilöhahmoista, mutta heitä kaikkia yhdistää rikas maanomistaja K.K. Harouni. Vaikka maanomistaja ei olekaan päähenkilö yhdessäkään novellissa, sitoo hänen hahmonsa novellikokoelman onnistuneesti yhteen.

Novellit teoksessa Hunajaa ja tomua kertovat pakistanilaisesta elämästä, niin rikkaiden kuin köyhienkin näkökulmasta, Kirja kuvaa murroskautta: agraariyhteisön muutosta urbaanimpaan ja modernimpaan yhteiskuntaan. Novellien päähenkilöiden kautta lukija saa aina uudenlaisen näkökulman samaan teemaan.

Pidin Daniyal Mueenuddinin novellikokoelmasta Hunajaa ja tomua paljon. Kirja on hauska, mutta samalla kuvaukset ovat vahvoja ja tarinat koskettavia. Mueenuddin maalaa teoksessaan monipuolisen kuvan Pakistanista eri henkilöhahmojensa kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti