perjantai 20. marraskuuta 2015

Ram-sarja

Ram ja linnunkuvainen ruukku
Kirjoittaja: Maijaliisa Dieckmann
Julkaistu: 1993
Kustantaja: WSOY
Sivumäärä: 135

Ram löytää synnyinsijansa
Kirjoittaja: Maijaliisa Dieckmann
Julkaistu: 1994
Kustantaja: WSOY
Sivumäärä: 104

Ram, tähtien tytär
Kirjoittaja: Maijaliisa Dieckmann
Julkaistu: 1996
Kustantaja: WSOY
Sivumäärä: 138

Ram elää isonsa, emonsa, pikkuveljensä Jamin ja pikkusiskonsa Rääpäleen kanssa saarella olevassa kylässä. Kylän väki saa elantonsa luonnosta, metsästämällä, keräämällä ja kalastamalla. Eräältä metsästysretkeltä palattaessa ison ja emon ruuhi kaatuu: molemmat hukkuvat, vauva-Rääpäle mukanaan. Ramin täytyy ottaa vastuu veljestään Jamista, mutta huolia tuottavat naapurikodan kiukkuinen Ele ja vanhempien arvoituksellinen lähtö synnyinsijoiltaan. Onneksi Ramilla on ystävänsä Reta, ja Retan isovelipuoli Kara, sudentappaja.

Satuin lukemaan Todella vaiheessa -blogin Reta Anna Marian esittelysivua, ja lukiessani Retan nimimerkin taustoja muistin yhtäkkiä itsekin lukeneeni Ram-sarjan ala-asteikäisenä. Silloin Ramin ja Karan romanssi ja kivikautinen miljöö olivat mielestäni romanttisinta ikinä, ja tahdoin itsellenikin jotain Ramin seikkailujen tapaista.

Nyt, viitisentoista vuotta myöhemmin, Maijaliisa Dieckmannin Ram-kirjat ovat sukellus vanhoihin lempikirjoihin. Ihan hauska ja viihdyttävä kirjasarja, jonka lukee tunnissa parissa. Ram-sarja ei kuitenkin yltänyt ala-asteikäisenä niihin absoluuttisiin lempikirjoihini, eikä kyllä yltänyt tälläkään kertaa.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kannattaa jos historiallinen lanu kiinnostaa :)

   Poista
 2. Ooh, minut on mainittu. :D

  Mutta joo, enpä ole kyllä perehtynyt sarjaan lapsuuden jälkeen, vaikka pari vuotta sitten ostin kirjamessuilta ensimmäisen osan edullisesti. Nyt se on ainakin hyllyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain tosiaan sun blogia selaillessa innoituksen lukea tämä uudestaan! Oli kyllä ihan mukava lukukokemus :)

   Poista