torstai 17. joulukuuta 2015

Aurora, keisarinnan hovineito

Kirjoittaja: Raili Mikkanen
Julkaistu: 1998
Kustantaja: Otava
Sivumäärä: 198

Aurora Stjernvall valmistautuu seuraelämään astumiseen. Kuusitoistavuotiaan elämä muuttuu siitä hetkestä: hänestä tulee aikuinen. Raili Mikkasen tyttökirja Aurora, keisarinnan hovineito, kertoo Aurora Karamzinin nuoruudesta, ensimmäisistä tanssiaisista aina oman pojan syntymään asti.

Aurora, keisarinnan hovineito on tyttökirja, jonka luin monta kertaa ala-asteella. Historiallinen totuuspohja ja romanttiset tanssiaiset olivat silloin hienointa mitä tiesin. Nyt syksylle kun muutin takaisin Suomeen pitkän ulkomailla asumisen, olen käyttänyt hyväkseni suomalaista kirjastolaitosta ja lukenut paljon lapsuuden suosikkeja. Paluu kirjan Aurora, keisarinnan hovineito pariin oli yhtä ihana kuin muistelinkin.

Olisi mielenkiintoista lukea ihan Auroran virallinen elämäkerta! Täytyy katsoa, onko sellaista edes kirjoitettu, vaikka luulisin, että niin merkittävästä henkilöstä kuin Aurorasta on kirjoitettu ainakin jotain.

4 kommenttia:

 1. Tykkäsin tästä kirjasta myös tosi paljon!

  VastaaPoista
 2. Minulla on tämä kirja lukupinossani.
  Aurorasta on kyllä kirjoitettu paljonkin, luulen. Vastaan on tullut ainakin Aapeli Saarisalon : Aurora Karamzin ja hänen aik ansa.
  Antikvariaateista löytyy myös : Eeva Hurskainen: Tunnet sen sydämessäni: Aurora Karamzin ja äidin tehtävä ja Pietarin Hovista köyhien auttajaksi.
  ja vielä tällainen kuin Qvarnström Ingrid: Tarunhohteinen elämä - Aurora Karamzin ja hänen aikakautensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon vinkeistä! Täytyy katsoa, josko joku noista päätyisi jossain vaiheessa lukupinoon asti :)

   Poista