perjantai 18. joulukuuta 2015

Sara ja Sarri & Sara ja Sarri matkustavat

Sara ja Sarri
Kirjoittaja: Anni Swan
Julkaistu: 1927
Kustantaja: WSOY
Sivumäärä: 212

Sara ja Sarri matkustavat
Kirjoittaja: Anni Swan
Julkaistu: 1930
Kustantaja: WSOY
Sivumäärä: 218

Sara ja Sarri sekä Sara ja Sarri matkustavat olivat lapsena suosikkini Anni Swanin Kootut kertomukset -sarjasta. Kirjassa Sara ja Sarri kanttorin perheessä elävä orpo Sarri kutsutaan rikkaan pikkuserkkunsa Saran kasvattisisareksi. Yhdessä tytöt keksivät kaikenlaisia kepposia, mutta myöhemmin heidän on pakko aikuistua. Saran isä Kaarlo Krank tekee vararikon ja perhe joutuu myymään kartanonsa ja muuttamaan maalle, Louhelan tilalle. Louhelassa Sara ja Sarri kuulevat sen entisen omistajan, Saran enon, aarteesta... Kirjassa Sara ja Sarri matkustavat tytöt lähtevät yhdessä Saran isän ja heille hankitun kaitsijan, Bella Märtzin, kanssa kiertämään Eurooppaa.

Sara ja Sarri ja Sara ja Sarri matkustavat jatkavat Anni Swanin Kootut kertomukset -sarjan tyttökirjojen liutaa. Hauskoja ja mukavia vanhan ajan nuortenkirjoja!

Teoksien Sara ja Sarri ja Sara ja Sarri matkustavat myötä olen nyt aikuisiällä lukenut kokonaan uudestaan Anni Swanin Kootut kertomukset -sarjan. Sarjaan kuuluvat seuraavat kirjat: Tottisalmen perillinen, Iris rukka, Kaarinan kesäloma, Ollin oppivuodet, Pikkupappilassa, Ulla ja Mark, Sara ja Sarri, Sara ja Sarri matkustavat, Me kolme & Ritvan suojatit, Pauli on koditon ja Arnellin perhe.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti