torstai 31. joulukuuta 2015

Vuosikooste 2015

Taas on yksi vuosi mennyt! Vuosi 2015 oli kirjallisin vuoteni tähän mennessä - luin vuoden aikana 187 kirjaa. Mennyt vuosi oli myös kirjan vuosi, jonka myötä osallistuin myös Kirjan vuoden lukuhaasteeseen. Vuoden aikana päätin myös saattaa loppuun laajan Maailmanvalloitus-haasteen, ja syksy olikin pitkälti kirjallisesti matkoja muille maille. Toteutin blogissani myös 30 viikkoa kirjoja -sarjan.

Vuosi oli niin lukuisa, että parhaimmistoon mahtuu useampia teoksia: Peter Cameronin herkkä The City of Your Final Destination, Aki Ollikaisen hyytävän koskettava Nälkävuosi, Ulla-Lena Lundbergin upeaakin upeampi Jää, Oscar Wilden mieleenpainuva Dorian Grayn muotokuva, Tuomas Vimman omituinen ja rajoja rikkova Helsinki 12, Riina Katajavuoren vahva Wenla Männistö ja Jostein Gaarderin filosofinen Appelsiinityttö.

Tilastollisesti 2015 näytti tältä:

Kirjoja yhteensä: 187
Lasten- ja nuortenkirjoja: 37
Naiskirjailijoiden teoksia: 83
Mieskirjailijoiden teoksia: 104
Kotimaista kirjallisuutta: 53
Ulkomaista kirjallisuutta: 134
Novellikokoelmia: 6
Runokokoelmia: 3
Näytelmiä: 1
Tietokirjallisuutta: 1
Elämäntaitokirjallisuutta: 2
Suomenkielisiä: 125
Englanninkielisiä: 62
Ruotsinkielisiä: 1
E-kirjoja: 17
Äänikirjoja: 3
Sivuja: 54517
Tunteja ja minuutteja: 43 h 30 min

Tänä vuonna luettujen kirjojen lista löytyy täältä. Upeaa lukuvuotta 2016!

4 kommenttia:

 1. Huh, mikä määrä kirjoja! Olet varmaan nopea ja keskittymiskykyinen lukija :)

  Ollikaisen Nälkävuosi oli minunkin lemppareitani vuonna 2013. Ja on se vieläkin, aivan upea teos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin kyllä itsekin, miten paljon tuli luettua! Lukeminen on kyllä siitä kiva harrastus, että kliseisti sanottuna harjoitus tekee mestarin: en ole mitenkään erityisesti luonnostaan nopea lukija, mutta kun lukee paljon, niin lukutahtikin nopeutuu... Vaikka en kyllä siihen tietoisesti pyri tai mitenkään treenaa, tärkeintä on lukukokemus, ei lukunopeus!

   Nälkävuosi oli hieno ja pysäyttävä, samaa mieltä.

   Poista
 2. No huh mikä määrä luettuja! Ja Jää odottelisi minulla lukemista hyllyssä, mutta hitsi kun on liikaa kiinnostavia kirjoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna oli kieltämättä hurja lukutahti :D Jää kannattaa ehdottomasti nostaa prioriteettilistan kärkeen, ylettää top vitoseen kaikkien aikojen parhaiden listalla.

   Poista