sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Fantastic Beasts and Where to Find Them & Quidditch Through the Ages

Fantastic Beasts and Where to Find Them
Kirjoittaja: Newt Scamander (J.K. Rowling)
Julkaistu: 2001
Kustantaja: Bloomsbury
Sivumäärä: 42

Quidditch Through the Ages
Kirjoittaja: Kenilworthy Whisp (J.K. Rowling)
Julkaistu: 2001
Kustantaja: Bloomsbury
Sivumäärä: 56

Fantastic Beasts and Where to Find Them ja Quidditch Through the Ages ovat Harry Potter -maailman sijoittuvia kirjoja, jotka kirjailija J.K. Rowling kirjoitti lahjoittaakseen hyväntekeväisyyteen rahaa. Fantastic Beasts and Where to Find Them on Harryn oma opiskelukirja taikaeläinten hoidon tunneille, joka kertoo velhomaailman ihmeotuksista ja niiden olinpaikoista, Quidditch Through the Ages taas yksi Tylypahkan kirjaston lainatuimmista teoksista, joka kertoo huispauksen syntyhistorian. Hauskaa ja nopeaa luettavaa, jos on vähän (tai aika paljonkin) Potter-nörtti ja nippelitieto velhomaailmasta kiinnostaa.

Oma suosikkini näistä kirjoista oli Fantastic Beasts and Where to Find Them: Rowlingin mielikuvitus taikaeläinten suhteen on päästetty valloilleen ja mukana on paitsi Rowlingin keksimiä, myös todellisia mytologisia eläimiä. Todellisia siis siinä mielessä, että esimerkiksi lohikäärmeet ja yksisarviset ovat tarueläiminä vakiintuneita, kun taas esimerkiksi fletkumadot ja auguurit kuuluvat lähinnä Harry Potter -universumiin. Tähän kirjaan pohjautuva elokuva on muuten tulossa tämän vuoden lopussa!

Fantastic Beasts and Where to Find Them ja Quidditch Through the Ages olivat siis lyhyitä, mutta hauskoja kirjoja: näiden pariin tosin ei tule palattua oikeastaan koskaan. Luin kirjat kerran aikaisemmin Potter-huuman ollessa kovimmillaan, nyt päätin lukaista ne läpi Okklumeus-haasteen innoittamana. Seuraavana sitten vuorossa varsinainen sarja. joskin sen taidan säästää vaikkapa kesälomalle... Harry Potter -lukumaraton vaatii vähän enemmän aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti