torstai 14. huhtikuuta 2016

KonMari - Siivouksen elämänmullistava taika

Kirjoittaja: Marie Kondo
Suomentaja: Päivi Rekiaro
Julkaistu: 2011 (suomennos 2015)
Alkuperäinen nimi: 人生がときめく片づけの魔法 (Jinsei ga Tokimeku Katazuke no Maho)
Kustantaja: Bazar
Sivumäärä: 211

Lainasin KonMarin kahdesta syystä: ensinnäkin siksi, että kirjaan oli nälkävuoden pituinen varausjono (miksi siivous kiinnostaa yhtäkkiä niin paljon?) ja toisekseen siksi, että yksi salaisista paheistani on tavaroiden järjestely ja turhan karsiminen.

KonMari - Siivouksen elämänmullistava taika oli mielenkiintoinen ja nopea lukukokemus. Monet kirjan siivous- ja järjestelyvinkeistä olivat sellaisia, että ne ovat käytössä itselläni jo nyt. Ainut vinkki, joka kirjan opeista jäi käyttöön oli sukkien viikkaaminen ja sukkahousujen rullaaminen: ei vie sen enempää aikaa kuin varsien rullaaminenkaan ja vie vähemmän tilaa.

Marie Kondon opas sisälsi siis oikein hyviä vinkkejä järjestelyyn ja tavaran karsimiseen, mutta itse en juuri perustanut kirjan filosofiasta, jossa tavara inhimillistettiin. Viikkaan nykyään sukat, koska se on itselleni helpompaa ja käytännöllisempää, en siksi, että sukat saisivat levätä. Samoin tavaroiden kiittäminen pitkän päivän jälkeen tuntuu täydeltä huuhaalta.

Kaiken kaikkiaan KonMari oli lukemisen arvoinen: jos järjestelyvinkkejä kaipaa, niin kirjaan kannattaa tarttua.

2 kommenttia:

  1. Kirjassa sanotaan, ettei sukkia saisi sitoa sillä tavalla "rullalle", mutta minä aion kyllä tehdä juuri niin ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän siellä sanotaan! :D Itse aloin "viikata" sukat koska huomasin että se onkin helpompaa kuin rullailu, mutta uskon kyllä että sukista on ihan sama rullataanko ne vai ei... Resori tosin saattaa löystyä mutta itselleni ei edes rullailuaikoina käynyt niin.

      Poista