sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Pikku miehiä & Plumfieldin pojat

Pikku miehiä
Kirjoittaja: Louisa M. Alcott
Suomentaja: Wille Hynynen
Julkaistu: 1871 (suomennos 1918)
Alkuperäinen nimi: Little Men
Kustantaja: WSOY
Sivumäärä: 280

Plumfieldin pojat
Kirjoittaja: Louisa M. Alcott
Suomentaja: Elma ja Aarni Voipio
Julkaistu: 1886 (suomennos 1919)
Alkuperäinen nimi: Jo's Boys
Kustantaja: WSOY
Sivumäärä: 210

Pikku miehiä ja Plumfieldin pojat jatkavat siitä mihin Pikku naisia ja Viimevuotiset ystävämme jäivät, hypäten tosin useamman vuoden eteenpäin. Meg on edelleen naimisissa John Brooken kanssa, Jo taas on mennyt naimisiin professori Bhaerinsa kanssa ja näillä on kaksi poikaa, Rob ja Ted. Beth elää kauniissa muistoissa ja Amylla ja Lauriella on yksi tytär, Bess.

Vaikka kahden edellisen kirjan päähenkilöt ovat edelleen hyvin keskeisiä hahmoja, keskittyvät Pikku miehiä ja Plumfieldin pojat enemmän Jon perustaman koulun oppilaisiin. Pikku miehiä kuvaa koulun aktiivisia vuosia, juoni perustuu hauskoihin sattumuksiin koulumaailmassa. Plumfieldin pojissa "pikkumiehet" ovat kasvaneet aikuisiksi, ja kunnon tyttökirjojen tyyliin osa kirjasta keskittyy erinäisten romanttisten suhteiden selvittelyyn.

Pikku miehiä ja Plumfieldin pojat ovat melkein yhtä ihania kuin kaksi sarjan aikaisempaa teosta. Pikku naisia on kuitenkin näistä neljästä se ehdottomasti paras, vaikka suosittelen kyllä lukemaan koko sarjan!

6 kommenttia:

  1. Nämä täytyisi kyllä jossain vaiheessa taas lukea!

    VastaaPoista
  2. Näitä en olekaan lukenut, vaikka Pikku naisista aikoinaan pidin. Pitäisikin lukea jokin Alcottin kirja, sillä pidän kyllä aikakautensa tyttökirjoista.

    VastaaPoista
  3. Mun pitää selvästiki lainata nää kirjastosta ja lukea taas. Voi että! <3

    VastaaPoista