sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Harry Potter ja liekehtivä pikari

"Mikä on tullakseen, se tulee, ja me katotaan sitä päin pärstää sitten ku se tulee."

Kirjoittaja: J.K. Rowling
Suomentaja: Jaana Kapari
Julkaistu: 2000 (suomennos 2001)
Alkuperäinen nimi: Harry Potter and the Goblet of Fire
Kustantaja: Tammi

Harry Potter palaa Tylypahkaan huispauksen maailmanmestaruuskisojen jälkeen. Kuolonsyöjien ilmaantuminen kisoissa huolestuttaa, mutta koulussa alkaa jännittävä vuosi: Durmstrangin ja Beauxbatonsin taikakouluista saapuu oppilaita kolmivelhoturnajaisiin. Mutta kun Harry valitaan yhdeksi ottelijoista, jännitys vaihtuu peloksi. Harry kohtaa vuoden aikana vedenväkeä, lohikäärmeitä ja kauhistuttavan tehtävän: hänen on pakko pyytää tyttöä parikseen joulutanssiaisiin. Nämä kaikki eivät kuitenkaan ole mitään verrattuna viimeiseen koitokseen...

Tämänkin kirjan lukemisesta on jo vierähtänyt varmaan parikin vuotta. Harry Potter ja liekehtivä pikari on se kirja, joka "jakaa" kirjasarjan kahtia. Tämä kirja ei mielestäni enää ole lastenkirjallisuutta, teemat tummenevat ja kirjan sävy synkistyy: enää ei ole kyse pelkistä koulupojan seikkailuista, vaan velhoyhteisö on sodan partaalla.

Rowlingin kirjoitusjälki kehittyy entisestään, ja neljäs kirja onkin tähän mennessä kirjasarjan mutkikkain: tässä kirjassa esiintyy enemmän sivuhahmoja ja sivujuonia kuin kolmessa edeltävässä kirjassa. Pidin kirjasta kovin paljon, kuten kaikista Harry Potter -sarjan kirjoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti