torstai 14. maaliskuuta 2013

Kirjastotilauksen satoa

Pari kuukautta sitten kirjoitin käynnistäni paikalliskirjastossa. Kerroinkin, että paikallisilla kirjastoilla on systeemi, jonka kautta voi tilata itselleen pääkirjastossa olevia vieraskielisiä teoksia. Itse tietysti tilasin uteliaana suomenkielisiä teoksia, ja löytyihän niitä, jopa kohtalaisen uusiakin!

Kirjoja ei kuitenkaan voinut valita suoraan, vaan tilaus tapahtui lomakkeella, johon ainoastaan listattiin mahdollisia toivomuksia esimerkiksi genren tai teeman suhteen. Itse laitoin ainoaksi toiveeksi fiktiota, ja tänään marssin kirjastoon noutamaan minulle valitut kirjat.

Valitettavasti suurin osa oli käännöskirjallisuutta, ja olisin mieluiten lukenut uudehkoja suomalaisten kirjailijoiden teoksia. Valitsin siis kirjastoon saapuneista kirjoista kaikki suomalaisten kirjailijoiden teokset. Tällä hetkellä lukuvuoroaan odottavat seuraavat neljä teosta: Sauli Niinistön Hiljaisten historia, Sinikka Nopolan Eila, Rampe ja elämän tarkoitus, Markus Nummen Kadonnut Pariisi ja Onni Palasteen Rukajärven sissit.

Viime aikoina olen kunnostautunut myös muiden kuin paikallisten kirjastojen käyttöön: huomasin, että yliopistonikin kirjastosta löytyy vaikka mitä! Samoin olen hyödyntänyt myös suomalaisten tuttujen kirjavalikoimia.

Olenkin ottanut tavoitteekseni lukea nyt entistä laajemmin, ja yllätyksekseni Lukemattomat kirjailijat -haasteen tavoitteeni täyttyi jo! Jatkan kuitenkin uusien kirjailijoiden päivittämistä haasteeseen, loppuvuodesta nähdäänkin kuinka monella tavoite ylittyi. Suurin haaste lienee kuitenkin Maailmanvalloitus-haaste, josta ei ihan hetkessä selvitäkään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti