sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Death Wave

Kirjoittaja: Stephen Coonts
Julkaistu: 2011
Kustantaja: St. Martin's Press
Sivumäärä: 390

Charlie Dean, Lia DeFrancesca ja Ilya Akulinin muodostavat operaatio Deep Blackin parhaat agentit: tarkoituksena on estää radikaali-islamistien ja korruptoituneiden kiinalaisten juoni saada Yhdysvallat polvilleen. Soppaan sekoittuu niin keinotekoinen tsunami kuin ydinaseitakin, ja Charlie, Lia ja Ilya joutuvat matkaamaan ympäri Aasiaa ja Eurooppaa aina Tadžikistanistan Kanarian saarille estääkseen katastrofin.

Eli siis salainen agentti sidekickinsä kanssa entisessä Neuvostoliiton vallan alla olevassa Keski-Aasian maassa ja huolenaiheena pääosin ydinaseet väärissä käsissä. Lisätään yhtälöön se, että venäläiset ovat korruptoituneita eivätkä osaa tehdä mitään oikein, tai ainakaan yhtä hyvin kuin amerikkalaiset. Ihan kuin olisin lukenut tämän aikaisemmin: Stephen Coontsin Death Wave muistuttaa nimittäin hyvin paljon Dale Brownin Air Battle Forcea.

Erotuksena Air Battle Forceen Death Wave on hieman jännittävämpi, vähän vähemmän teknisempi ja sisältää jopa useamman naispäähenkilön, joka ei tarvitse välttämättä miestä tuekseen. Silti teoksesta paistaa läpi ajatus Yhdysvaltojen ylivoimaisuudesta ja sama vanha asetelma (ylivoimaiset amerikkalaiset, vastustajina Kiina, Lähi-Itä ja Venäjä) tuntui tylsältä. Tuntuu, että tästä kirjasta sanoin kaiken sanottavani jo Air Battle Forcesta blogatessani.

Stephen Coontsin Deep Black -sarjan yhdeksäs osa Death Wave sopii varmasti modernista sotakirjallisuudesta lukeville, mutta itse olen tämän ja Dale Brownin teoksen luettuani tullut siihen tulokseen, että nämä kirjat eivät ole minua varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti