tiistai 17. maaliskuuta 2015

If I Close My Eyes Now

Kirjoittaja: Edney Silvestre
Kääntäjä: Nick Caistor
Julkaistu: 2009 (käännös 2013)
Alkuperäinen nimi: Se eu fechar os olhos agora
Kustantaja: Doubleday
Sivumäärä: 318

Paulo ja Eduardo löytävät eräänä kuumana vuoden 1961 kesäpäivänä nuoren naisen ruumiin. Siitä alkaa tapahtumaketju, joka vetää 12-vuotiaat pojat syvälle aikuisten maailmaan, jossa oikea ja väärä sekoittuvat.

Edney Silvestren If I Close My Eyes Now on tavallaan rikoskirjallisuutta: Paulo ja Eduardo ryhtyvät selvittämään murhaa omin nokkineen huomattuaan, ettei aikuisista juuri ole apua. Ennen kaikkea kirja on kuitenkin kahden lapsen kasvukertomus. Paulo ja Eduardo joutuvat myllerykseen, jonka seurauksena viaton lapsuus on lopullisesti ohi.

If I Close My Eyes Now ei kuitenkaan ollut mikään erityisen mieleenpainuva teos: luin kirjan tammikuun puolella ja muutamaa viikkoa myöhemmin muistanut kirjasta oikeastaan yhtään mitään. Edney Silvestren romaani ei myöskään ollut kirjallisesti mielestäni mitenkään erikoinen, ja tuntui että loppu tuli jotenkin töksähtäen. Kokonaisuudessaan If I Close My Eyes Now ei siis lukeudu alkuvuoden suosikkikirjoihiini, vaan jää yhdeksi hajuttomaksi ja mauttomaksi lukukokemukseksi muiden joukossa, raa'asta aiheestaan huolimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti